Rechtstreeks van de fabrikant + gratis verzending vanaf 100 EUR + beveiligde betaling

Al meer dan 100 jaar

Merkfabrikant van innovatieve kantoorproducten

MAUL: Traditie en modern

Wij staan bekend als een van de toonaangevende Duitse merkfabrikanten van kantoorbenodigdheden. En dat met een geschiedenis van meer dan 100 jaar. Het bedrijf werd in 1912 in het Odenwald opgericht door meester-gereedschapsmaker Jakob Maul en wordt sindsdien geleid door de eigenaar, nu in de vierde generatie. Toewijding aan waarden, personeelsgerichtheid en een hulpbronnen besparende benadering van de natuur hebben altijd deel uitgemaakt van de manier van denken van MAUL.

Vakmanschap en high-tech - dat is waar MAUL vandaag de dag voor staat. De eigen productie in de regio's Odenwald en Siegerland is een duidelijk engagement voor Duitsland als vestigingsplaats. Eigen ontwikkeling garandeert een hoog niveau van innovatie. Moderne testprocessen en intensieve testreeksen garanderen de constante kwaliteit en veiligheid van alle MAUL-producten.

Waarom wij ons vak verstaan

Meer dan 100 jaar ervaring, meer dan 50 patenten en gebruiksmodellen – bij MAUL werken geschoolde specialisten in metaal, kunststoffen en elektronica precies en met deze knowhow aan elk afzonderlijk product.Een modern machinepark en een eigen testlaboratorium op lange termijn zorgen er onder meer voor dat wij veiligheid en kwaliteit kunnen leveren die de norm overstijgen. Wij gaan tot het uiterste voor onze klanten, elk onderdeel wordt getest. De liefde voor het materiaal, hoogwaardig design en het leveren van eersteklas kwaliteit op elk moment komt overeen met ons begrip van waarde en vakmanschap.

Waarom we houden van wat we doen

Vanuit het hart van het Odenwald is in meer dan 100 jaar een een internationaal actieve onderneming gegroeid met een exportaandeel van 30% en meer dan 25.000 vierkante meter vloeroppervlak. Naast alle cijfers en moderne technologie zijn en blijven de bijna 200 MAUL-medewerkers echter het hart van het bedrijf en de sleutel tot het succes. Een hoge mate van identificatie met het bedrijf, de mogelijkheid om betrokken te raken en mee te helpen de toekomst vorm te geven kenmerken het speciale klimaat bij MAUL. En zo worden, met passie en een schat aan ideeën, creatieve, doordachte oplossingen voor jou ontwikkeld.

MAUL sinds 1912 Made in Germany

Werken in een familiebedrijf met een geschiedenis voelt anders dan werken in een groot bedrijf - dat is wat onze collega's die beide kennen ons vertellen. Bij MAUL adem je eigenlijk elke dag geschiedenis, al was het maar omdat het gebouw, het hoofdkantoor van de onderneming in Bad König-Zell, historisch is.

Foto's, oude machines, een zolder vol catalogi, producten en schatten uit het verleden - dit is geschiedenis die je kunt aanraken. Traditie bestaat naast de nieuwste technische verworvenheden - dat is wat ons familiebedrijf zo aantrekkelijk maakt en een bijzondere band met de werkplek schept.

Stichting 1912

Het MAUL-verhaal binnen handbereik

Bekentenis van MAUL naar de locatie Duitsland

MAUL is stichtend lid van het initiatief 'Locatie Duitsland - Verantwoordelijkheid voor de toekomst'. Daarin verbinden zeven middelgrote Duitse ondernemingen uit de kantoorsector zich er gezamenlijk toe de locatie veilig te stellen. Kerndoelstellingen zijn het behoud van arbeidsplaatsen en het scheppen van stageplaatsen.

Bovendien verbinden de ondernemingen zich ertoe in de plaats te investeren en belastingen te betalen, merkkwaliteit te produceren en ecologisch te handelen. Het MKB vormt de ruggengraat van de Duitse economie en samenleving, waarvan de toekomst wordt veiliggesteld door duurzame productie, handel en economische bedrijvigheid in Duitsland.

Gecertificeerd volgens ISO 14001:2015

Gecertificeerd MAUL-milieubeheer

Toegewijd aan de naturr

Bij MAUL is milieubescherming al diep in ons denken en handelen verankerd, omdat wij midden op het platteland wonen. Aldus is bij de dagelijkse gang van zaken van de onderneming en bij het nemen van beleidsbeslissingen altijd rekening gehouden met milieuaspecten. Hulpbronnenbesparend handelen gedurende de gehele levenscyclus van een product is voor ons vanzelfsprekend. Het consequent nastreven van de duurzaamheidsdoelstellingen en het vinden van nieuwe, duurzamere oplossingen op alle gebieden van het dagelijkse werk ligt het personeel na aan het hart.

Sinds augustus 2021 is MAUL met succes gecertificeerd volgens de internationale milieumanagementnorm ISO 14001. Dit is een andere bouwsteen van ons ecologisch georiënteerd ondernemingsbeleid. Het doel van ISO 14001:2015 is de milieuprestaties van het bedrijf permanent te verbeteren en te komen tot een verantwoord gebruik van hulpbronnen. De norm garandeert onder meer dat voortdurend wordt gewerkt aan de vermindering van het energieverbruik, het materiaalgebruik en de hoeveelheid afval.

Waarom wij duurzaam denken

Onze bijdrage aan duurzaamheid

Sociale verantwoordelijkheid


Wij leggen de nadruk op persoonlijke verantwoordelijkheid, kwalificatie, respect en transparantie. De zorg voor de werknemers is sinds 1912 diep geworteld bij MAUL. Ook vandaag staan oriëntatie en ontwikkeling van de werknemers op alle gebieden van het bedrijf centraal. Flexibele werktijdmodellen en mobiel werken maken het bijvoorbeeld gemakkelijker om werk en privéleven te combineren.

Ecologische verantwoordelijkheid


MAUL streeft strikte duurzaamheidsdoelen na. o werd bijvoorbeeld een energieverbruik van -45% bereikt door nieuwe Z kunststofspuitgietmachines en werd het tijdens de productie geproduceerde afval grotendeels teruggevoerd in de productiecyclus. Producten gemaakt van gerecycleerde materialen of met energiebesparende elektronica beschermen het milieu. Wij zetten ons in voor ecologisch handelen via het initiatief Duitsland als bedrijfslocatie en ons milieubeheer.

Economische verantwoordelijkheid


Aangezien de bedrijfsdoelen van MAUL op de lange termijn zijn gericht en de eigenaren zich niet bezighouden met het snel maximaliseren van de winst, maar met voortdurende groei, is het mogelijk om op lange termijn in Duitsland als bedrijfslocatie te investeren. Op die manier leveren wij een duurzame bijdrage aan het behoud van werkgelegenheid in de regio en versterken wij de locatie.

MAUL op weg naar de toekomst

De veranderende eisen als gevolg van digitalisering en internationalisering behoren tot de belangrijkste uitdagingen waarmee elk bedrijf te maken krijgt. Bij MAUL is digitalisering het verklaarde doel van alle MAUL-medewerkers. Processen worden gedigitaliseerd, moderne instrumenten en software vergemakkelijken de communicatie en het dagelijks leven. Sinds 2021 vertrouwt MAUL op OKR als een raamwerk voor het implementeren van belangrijke strategische doelen in de drukte van alledag. Dus openstaan voor nieuwe dingen wordt echt geleefd bij MAUL. Er bestaat een visie voor de toekomst die door het voltallige personeel wordt ondersteund en uitgevoerd: MAUL smile@work. Voor een glimlach op kantoor.

Groei is voor ons een beslissende hefboom om te voldoen aan de eisen van vandaag, zoals technologische innovaties, milieubescherming, mondialisering en automatisering. Duurzaamheid en versterking van de eigen productie zijn twee aandachtspunten waartoe de onderneming zich heeft verbonden. New Work en de vragen hoe wij in de toekomst zullen samenwerken, hoe het kantoor van morgen eruit zal zien, staan centraal bij het ontwerp van het productassortiment, de oriëntatie en het behoud van werknemers. Onze inspanningen en onze samenwerking worden altijd bepaald door de zes MAUL-waarden: vreugde, nieuwsgierigheid, moed, vrijheid, respect en focus. Met onze visie als vaste ster, onze waarden als wapenarsenaal en onze medewerkers als doorslaggevende, stuwende kracht, koerst MAUL optimistisch en goed gepositioneerd op de toekomst af.

MAUL smile@work. Voor een glimlach op kantoor.

Wij creëren slimme oplossingen voor de nieuwe werkwerelden.

Met onze producten ben je efficiënter, creatiever en mobieler.


Wij produceren kwaliteit - veilig en duurzaam.

Onze interactie is eenvoudig, waarderend en digitaal.