Privacyverklaring

De verwerkingsverantwoordelijke is:
Jakob Maul GmbH
Jakob-Maul-Str. 17
64732 Bad König
​​​​​​​Duitsland


datenschutz@maul.de

Hartelijk dank voor uw interesse in onze online shop. De bescherming van uw privacy is erg belangrijk voor ons. Hieronder informeren wij u in detail over de omgang met uw gegevens.

1. Toegangsgegevens en hosting

U kunt onze websites bezoeken zonder persoonlijke gegevens te hoeven invoeren. Bij elk bezoek van een website slaat de server alleen automatisch een zogenaamde server-logfile op, dat bijv. de naam van de bezochte pagina, uw IP-adres, datum en tijd van het bezoek, de hoeveelheid verzonden gegevens en de provider van waaruit u de site bezoekt (toegangsgegevens) en het bezoek vastlegt. De toegangsgegevens worden uitsluitend in verband met het garanderen van een storingsvrije werking van de site en de optimalisering van ons aanbod verwerkt. Het doel hiervan is overeenkomstig artikel 6 lid 1 sub f AVG het waarborgen van ons, in het kader van een belangenafweging doorslaggevend, rechtmatig belang van een correcte weergave van ons aanbod. Alle toegangsgegevens worden uiterlijk zeven dagen na afloop van het bezoek aan de site verwijderd.

1.1 Hosting

De diensten voor het hosten en weergeven van de website worden deels door onze dienstverleners geleverd in het kader van de verwerking voor ons. Tenzij anders vermeld in deze verklaring inzake gegevensbescherming, worden alle toegangsgegevens en alle gegevens die in de daarvoor bestemde formulieren op deze website worden verzameld, op hun servers verwerkt. Als u vragen heeft over onze dienstverleners en de basis van onze samenwerking met hen, kunt u gebruik maken van de contactmogelijkheid die in deze gegevensbeschermingsverklaring wordt beschreven.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in landen buiten de EU en de EER. De Europese Commissie heeft voor deze landen geen adequaatheid vastgesteld. Onze samenwerking is gebaseerd op de standaardclausules inzake gegevensbescherming van de Europese Commissie.

1.2 Content Delivery Network

Met het oog op een kortere laadtijd gebruiken wij voor sommige aanbiedingen een zogenaamd Content Delivery Network ("CDN"). Bij deze dienst wordt de inhoud, bijvoorbeeld grote mediabestanden, geleverd via regionaal verspreide servers van externe CDN-dienstverleners. Daarom worden de toegangsgegevens verwerkt op de servers van de dienstverleners. Onze dienstverleners werken voor ons in het kader van de orderverwerking. Als u vragen heeft over onze dienstverleners en de basis van onze samenwerking met hen, kunt u gebruik maken van de contactmogelijkheid die in dit privacybeleid wordt beschreven.

2. Gegevensverwerking voor contractafwikkeling en contactmomenten

2.1 Gegevensverwerking voor contractbeheer

Met het oog op de contractverwerking overeenkomstig art. 6 lid 1 sub b AVG verzamelen wij persoonsgegevens indien u deze vrijwillig aan ons verstrekt in het kader van uw bestelling. Verplichte velden zijn als zodanig gemarkeerd, omdat wij in deze gevallen de gegevens absoluut nodig hebben om het contract te verwerken en wij de bestelling niet kunnen verzenden zonder de specificatie ervan. Welke gegevens worden verzameld, kunt u zien aan de respectieve invulformulieren.

Meer informatie over de verwerking van uw gegevens, in het bijzonder over de overdracht aan onze dienstverleners voor de verwerking van bestellingen, betalingen en verzendingen, vindt u in de volgende delen van deze verklaring over gegevensbescherming. Na de volledige afwikkeling van de overeenkomst worden uw gegevens voor verdere verwerking beperkt en na het verstrijken van de fiscale en commerciële bewaartermijnen overeenkomstig art. 6 lid 1 sub c AVG gewist, tenzij u uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven voor verder gebruik van uw gegevens overeenkomstig art. 6 lid 1 sub a AVG of wij ons het recht voorbehouden gegevens verder te gebruiken, hetgeen wettelijk is toegestaan en waarover wij u in deze verklaring informeren.

2.2 Klant account

Voor zover u door het openen van een klantenrekening overeenkomstig art. 6 lid 1 sub a AVG uw toestemming hiervoor hebt gegeven, zullen wij uw gegevens gebruiken voor het openen van de klantenrekening en voor het opslaan van uw gegevens voor verdere toekomstige bestellingen op onze website. Het verwijderen van uw klantenaccount is te allen tijde mogelijk en kan worden gedaan door een bericht te sturen naar de contactoptie die in dit privacybeleid wordt beschreven of via een functie die voor dit doel in de klantenaccount is voorzien. Na verwijdering van uw klantenaccount worden uw gegevens gewist, tenzij u uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven voor verder gebruik van uw gegevens conform art. 6 lid 1 sub a AVG of wij ons het recht voorbehouden gegevens verder te gebruiken, hetgeen wettelijk is toegestaan en waarover wij u in deze verklaring informeren.

2.3 Contact

In het kader van de klantencommunicatie verzamelen wij persoonsgegevens om uw aanvragen te verwerken in overeenstemming met art. 6 lid 1 sub b AVG, indien u ons deze gegevens vrijwillig verstrekt wanneer u contact met ons opneemt (bijv. via contactformulier of e-mail). Verplichte velden zijn als zodanig gemarkeerd, omdat wij in deze gevallen de gegevens absoluut nodig hebben om uw contact te verwerken. Welke gegevens worden verzameld, kunt u zien aan de respectieve invulformulieren. Na de volledige verwerking van uw aanvraag worden uw gegevens gewist, tenzij u uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven voor verder gebruik van uw gegevens in overeenstemming met art. 6 lid 1 sub a AVG of wij ons het recht voorbehouden gegevens verder te gebruiken, hetgeen wettelijk is toegestaan en waarover wij u in deze verklaring informeren.

3. Gegevensverwerking ten behoeve van de verzending

Om de overeenkomst conform art. 6 lid 1 sub b AVG uit te voeren, geven wij uw gegevens door aan de met de levering belaste vervoerder, voor zover dit noodzakelijk is voor de levering van de bestelde goederen.

 Gegevensoverdracht naar verzendingsdienstverleners met het oog op de kennisgeving van de verzending

Indien u ons tijdens of na uw bestelling uw uitdrukkelijke toestemming heeft gegeven om dit te doen, geven wij uw e-mail door aan de geselecteerde verzendingsdienstverlener in overeenstemming met Art. 6 lid 1 sub a AVG e-mailadres en Telefoonnummer zodat deze vóór de levering contact met u kan opnemen met het oog op de kennisgeving van de levering of de coördinatie.Toestemming kan te allen tijde worden ingetrokken door een bericht te sturen naar de in deze privacyverklaring beschreven contactoptie of rechtstreeks naar de aanbieder van de verzendservice op het hieronder vermelde contactadres. Na herroeping zullen wij de gegevens die u voor dit doel hebt verstrekt, verwijderen, tenzij u uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven voor verder gebruik van uw gegevens of wij ons het recht voorbehouden om gegevens te gebruiken die verder gaan dan hetgeen wettelijk is toegestaan en waarover wij u in deze verklaring informeren.

DPD Deutschland GmbH
Wailandtstraße 1
63741 Aschaffenburg
Duitsland

DACHSER SE | TNT Express GmbH | DHL Freight GmbH | Leopold Schäfer GmbH
Thomas-Dachser-Str. 2 | Haberstraße 2 | Godesberger Allee 102-104 | Lotzenarbachstr. 1
87439 | 53842 | 53175 | 57290
Kempten | Troisdorf | Bonn | NeunkirchenDuitsland

General Logistics Systems Germany GmbH & Co. OHG
GLS Germany-Straße 1 - 7
DE-36286 Neuenstein
Duitsland

4. Gegevensverwerking bij de uitvoering van de betaling

Wij werken samen met deze partners om de betalingen in onze online shop te verwerken: technische dienstverlener, kredietinstelling, betalingsdienstaanbieder.

4.1 Gegevensverwerking voor de verwerking van transacties

Afhankelijk van de gekozen betaalmethode leveren we de gegevens die nodig zijn voor de verwerking van de betalingstransactie aan onze technische dienstverleners die voor ons werken in het kader van de orderverwerking,of aan de toegewezen kredietinstellingen of aan de geselecteerde betalingsdienstaanbieder verder, voor zover dit nodig is voor de afwikkeling van de betaling. Dit dient voor de uitvoering van de overeenkomst volgens Art. 6 lid 1 sub b AVG. In sommige gevallen verzamelen betalingsdienstaanbieders de gegevens die nodig zijn voor de verwerking van de betaling zelf, bijvoorbeeld op hun eigen website of via een technische integratie in het bestelproces. In dit verband is de verklaring inzake gegevensbescherming van de respectieve betalingsdienstaanbieder van toepassing. Als u vragen heeft over onze partners voor de verwerking van betalingen en de basis van onze samenwerking met hen, kunt u gebruik maken van de contactoptie die in deze privacyverklaring wordt beschreven.

4.2 Gegevensverwerking ten behoeve van fraudepreventie en optimalisatie van onze betalingsprocessen

Wij kunnen onze dienstverleners aanvullende informatie verstrekken die zij, samen met de informatie die nodig is om de betaling te verwerken, kunnen gebruiken als onze verwerkers met het oog op fraudepreventie en om onze betalingsprocessen te optimaliseren (bijv. facturering, verwerking van betwiste betalingen, boekhoudkundige ondersteuning). In overeenstemming met artikel 6 lid 1 sub f AVG dient dit ter bescherming van onze legitieme belangen bij de bescherming tegen fraude of bij een efficiënt betalingsbeheer, die zwaarder wegen dan onze eigen belangen.

4.3 Kredietbeoordeling

Voor zover wij vooruitbetalingen verrichten (in geval van een aankoop op rekening), verkrijgen wij identiteits- en kredietwaardigheidsinformatie van op dit gebied gespecialiseerde dienstverlenende bedrijven (kredietagentschappen). Daartoe geven wij uw voor een kredietbeoordeling vereiste persoonsgegevens door aan:

CRIF Bürgel GmbH
Leopoldstraße 244
80807 München
Duitsland

Dit dient ter bescherming van onze legitieme belangen, die in het kader van de belangenafweging overheersen, overeenkomstig artikel 6 lid 1 sub f AVG bij de beoordeling van de kredietwaardigheid en betalingsbereidheid van onze potentiële klanten in de aanloop naar het sluiten van de overeenkomst en voorkomt zo verliezen van de koopprijs, en is noodzakelijk voor het sluiten van de overeenkomst overeenkomstig artikel 22 lid 2 sub a AVG. Er zal rekening worden gehouden met passende maatregelen om uw rechten, vrijheden en legitieme belangen te beschermen. U hebt de mogelijkheid om uw standpunt kenbaar te maken en de beslissing te betwisten door contact op te nemen met de in deze gegevensbeschermingsverklaring beschreven contactpersoon. Nadat het contract volledig is uitgevoerd, worden uw gegevens die voor dit doel zijn verwerkt, verwijderd, tenzij u uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven voor verder gebruik van uw gegevens of wij ons het recht voorbehouden om uw gegevens te gebruiken voor andere doeleinden die wettelijk zijn toegestaan en waarover wij u in deze verklaring informeren.

5. Reclame per E-mail, Post, Telefoon

5.1 E-mailnieuwsbrief met aanmelding

U kunt zich te allen tijde afmelden voor de nieuwsbrief door een bericht te sturen naar de hieronder beschreven contactoptie of via een link die voor dit doel in de nieuwsbrief is opgenomen.

Indien u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief, zullen wij de voor dit doel vereiste of afzonderlijk door u verstrekte gegevens gebruiken om u op regelmatige basis onze e-mailnieuwsbrief toe te sturen op basis van uw toestemming overeenkomstig Art. 6 lid sub a AVG.

5.2 E-Mailnieuwsbrief zonder aanmelding en zonder uw recht van bezwaar

Na afmelding zullen wij uw e-mailadres uit de lijst van ontvangers verwijderen, tenzij u uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven voor verder gebruik van uw gegevens overeenkomstig art. 6 lid 1 a AVG of wij ons het recht voorbehouden uw gegevens te gebruiken op een wijze die verder gaat dan dit en wettelijk is toegestaan en waarover wij u in deze verklaring informeren.

Indien wij uw e-mailadres ontvangen in verband met de verkoop van een product of dienst en u heeft hiertegen geen bezwaar gemaakt, behouden wij ons het recht voor, op basis van artikel 11.7 lid 3 van de Telecommunicatiewet, om u regelmatig per e-mail aanbiedingen te doen voor soortgelijke producten uit ons assortiment. Dit dient ter bescherming van onze legitieme belangen bij het aanspreken van onze klanten in de reclame, die zwaarder wegen dan de belangen van de klant.
U kunt te allen tijde bezwaar maken tegen dit gebruik van uw e-mailadres door een bericht te sturen naar de in deze privacyverklaring beschreven contactmogelijkheid of via een daartoe in de reclamemail voorziene link, zonder andere kosten dan de verzendkosten volgens de basistarieven te maken. Na afmelding zullen wij uw e-mailadres uit de lijst van ontvangers verwijderen, tenzij u uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven voor verder gebruik van uw gegevens overeenkomstig art. 6 lid 1 a AVG of wij ons het recht voorbehouden uw gegevens te gebruiken op een wijze die verder gaat dan dit en wettelijk is toegestaan en waarover wij u in deze verklaring informeren.

5.3 Verzending van de nieuwsbrief

De nieuwsbrief kan ook door onze dienstverleners worden verstuurd in het kader van een verwerking namens ons. Als u vragen heeft over onze dienstverleners en de basis van onze samenwerking met hen, kunt u gebruik maken van de contactmogelijkheid die in deze privacyverklaring wordt beschreven.

5.4 Advertenties per post en uw recht van bezwaar

Bovendien behouden wij ons het recht voor om uw voor- en achternaam en uw postadres voor eigen reclamedoeleinden te gebruiken, bijv. voor het toesturen van interessante aanbiedingen en informatie over onze producten via de post. Het doel hiervan is het waarborgen van ons, in het kader van een belangenafweging doorslaggevende, gerechtvaardigde belang van een promotionele benadering van onze klanten conform art. 6 lid 1 sub f AVG.

De reclamezendingen worden in opdracht van ons door een dienstverlenend bedrijf bezorgd, aan welk bedrijf wij daarom uw gegevens doorgeven.

5.5 Telefonische reclame

Voor zover u toestemming heeft gegeven conform art. 6 lid 1 sub a AVG, zullen wij de daarvoor benodigde of door u verstrekte gegevens gebruiken voor onze eigen reclamedoeleinden, bijv. om u te informeren over interessante aanbiedingen en onze producten. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken, hetzij door een bericht te sturen naar de contactoptie die in deze privacyverklaring is beschreven, hetzij door een mondelinge mededeling bij elk gesprek. Na herroeping zullen wij uw telefoonnummer verwijderen, tenzij u uitdrukkelijk toestemming heeft gegeven voor verder gebruik van uw gegevens of wij ons het recht voorbehouden om uw gegevens te gebruiken voor andere doeleinden die wettelijk zijn toegestaan en waarover wij u in deze privacyverklaring informeren.

6. Cookies en andere technologieën

6.1 Algemene informatie

Om het bezoek aan onze website aantrekkelijk te maken en het gebruik van bepaalde functies mogelijk te maken, maken wij op verschillende pagina's gebruik van technologieën, waaronder zogenaamde cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die automatisch worden opgeslagen op uw eindapparaat. Sommige van de door ons gebruikte cookies worden na afloop van de browsersessie, d.w.z. na het sluiten van uw browser, weer verwijderd (zogenaamde sessiecookies). Andere cookies blijven op uw eindapparaat staan en stellen ons in staat uw browser te herkennen bij een volgend bezoek (permanente cookies).
Wij maken gebruik van technologieën die absoluut noodzakelijk zijn voor het gebruik van bepaalde functies van onze website (bijv. de winkelwagenfunctie). Deze technologieën worden gebruikt voor het verzamelen en verwerken van IP-adres, tijdstip van bezoek, apparaat- en browserinformatie en informatie over uw gebruik van onze website (bijv. informatie over de inhoud van het winkelmandje). In het kader van de belangenafweging dienen de overheersende legitieme belangen in een optimale presentatie van ons aanbod overeenkomstig art. 6 lid sub f AVG.

Targeting - Cookies: Deze cookies registreren het bezoek aan de website, de pagina's die de gebruiker heeft bezocht en de links die hij/zij heeft verstrekt. Deze informatie wordt gebruikt om advertenties op de website af te stemmen op de interesses van de bezoeker.

Vereiste cookies: Deze cookies zijn noodzakelijk om de werking van de website mogelijk te maken. Hieronder vallen bijvoorbeeld cookies waarmee u kunt inloggen in de klantenzone of iets aan het winkelwagentje kunt toevoegen.

Functionele-Cookies: Deze cookies worden gebruikt voor bepaalde functies van de website, bijvoorbeeld om een betere navigatiestroom op de website te suggereren, om gepersonaliseerde en relevante informatie weer te geven. (bijvoorbeeld “rentegebaseerde advertenties“).

Derdenpartij-Cookies: Deze cookies zijn bijvoorbeeld afkomstig van reclamepartners. De cookies van de partnerbedrijven bevatten geen persoonlijke gegevens. Gegevens worden alleen verzameld onder een gebruikers-ID pseudoniem.

Analytische / prestatiecookies: Deze cookies maken het mogelijk om anonieme gegevens te verzamelen over het gebruiksgedrag van bezoekers.

Daarnaast gebruiken wij technologie om de wettelijke verplichtingen waaraan wij onderworpen zijn te vervullen (bijv. om toestemming voor de verwerking van uw persoonsgegevens te kunnen bewijzen), evenals voor webanalyse en online marketing. Meer informatie hierover, met inbegrip van de respectieve rechtsgrond voor gegevensverwerking, is te vinden in de volgende delen van deze privacyverklaring.

We kunnen ook technologieën gebruiken die niet afzonderlijk in deze privacyverklaring worden vermeld. Meer gedetailleerde informatie over deze technologieën, met inbegrip van de respectieve wettelijke basis voor gegevensverwerking, is te vinden op het Usercentrics-platform.

U kunt ze openen door te klikken op de vingerafdrukknop in de rechter- of linkeronderhoek van de pagina.

De cookie-instellingen voor uw browser vindt u onder de volgende link: Microsoft Edge™ / Safari™ / Chrome™ / Firefox™ / Opera™

Voor zover u hebt ingestemd met het gebruik van de technologieën in overeenstemming met artikel 6 lid 1 sub a AVG, kunt u uw toestemming te allen tijde intrekken door een bericht te sturen naar de contactpersoon die in de privacyverklaring is beschreven. U kunt ook op de vingerafdrukknop in de rechter- of linkeronderhoek van de pagina klikken. Als cookies niet worden geaccepteerd, kan de functionaliteit van onze website beperkt zijn.

6.2 Gebruik van Usercentrics Consent Managemen voor de administratie van de toestemming

Op onze website gebruiken we het Usercentrics Consent Management Platform ("Usercentrics") om u te informeren over de cookies en de technologieën die we op onze website gebruiken en om uw toestemming voor de verwerking van uw persoonlijke gegevens door deze technologieën te verkrijgen, te beheren en te documenteren. In overeenstemming met art. 6 lid 1 sub c AVG is dit noodzakelijk om te voldoen aan onze wettelijke verplichting op grond van Art. 7 lid 1 AVG om uw toestemming te kunnen bewijzen voor de verwerking van uw persoonsgegevens, waaraan wij onderworpen zijn. Usercentrics is een aanbod van Usercentrics GmbH, Sendlinger Straße 7, 80331 München, Duitsland, die uw gegevens voor ons verwerkt. Wanneer u onze website bezoekt, slaat de webserver van Usercentrics een zogenaamd serverlogbestand op, dat ook uw geanonimiseerde IP-adres, datum en tijd van het bezoek, apparaat- en browserinformatie en informatie over uw toestemmingsgedrag bevat. Uw gegevens worden na drie jaar verwijderd, tenzij u uitdrukkelijk toestemming heeft gegeven voor verder gebruik van uw gegevens in overeenstemming met art. 6 lid 1 sub a AVG of wij ons het recht voorbehouden uw gegevens te gebruiken voor andere wettelijk toegestane doeleinden waarover wij u in deze verklaring informeren.

7. Gebruik van cookies en andere technologieën voor webanalyse en reclamedoeleinden

Voor zover u toestemming heeft gegeven in overeenstemming met Art. 6 lid 1 sub a AVG, gebruiken wij de volgende cookies en andere technologieën van derden op onze website. De in dit kader verzamelde gegevens worden na afloop van het doel en het gebruik van de betreffende technologie door ons gewist. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken met werking voor de toekomst. Meer informatie over uw herroepingsopties vindt u in de rubriek "Cookies en andere technologieën". Meer informatie, inclusief de basis van onze samenwerking met de afzonderlijke aanbieders, vindt u onder de afzonderlijke technologieën. Als u vragen heeft over de aanbieders en de basis van onze samenwerking met hen, kunt u gebruik maken van de contactmogelijkheid die in dit privacybeleid wordt beschreven.

7.1 Gebruik van Google-diensten

We gebruiken de volgende technologieën van Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland ("Google"). De informatie die automatisch door Google-technologieën over uw gebruik van onze website wordt verzameld, wordt meestal naar een server van Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, VS, gestuurd en daar opgeslagen. De Europese Commissie heeft voor de Verenigde Staten geen adequaatheid vastgesteld. Onze samenwerking is gebaseerd op de standaardclausules inzake gegevensbescherming van de Europese Commissie. Als uw IP-adres wordt verzameld met behulp van Google-technologieën, wordt het ingekort door het activeren van IP-anonimisering voordat het wordt opgeslagen op de servers van Google. Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt het volledige IP-adres naar een Google-server overgebracht en daar ingekort. Tenzij voor de afzonderlijke technologieën anders is bepaald, is de gegevensverwerking gebaseerd op een overeenkomst die voor de desbetreffende technologie is gesloten tussen de gezamenlijk verantwoordelijke partijen overeenkomstig artikel 26 DSGVO. Meer informatie over de verwerking van gegevens door Google vindt u in de informatie over gegevensbescherming van Google.

 Google Analytics

Voor de analyse van de website verzamelt en bewaart Google Analytics automatisch gegevens (IP-adres, tijdstip van bezoek, informatie over het apparaat en de browser en informatie over uw gebruik van onze website), waarvan met behulp van pseudoniemen gebruiksprofielen worden gemaakt. Hiervoor kunnen cookies worden gebruikt. Uw IP-adres wordt niet samengevoegd met andere gegevens van Google. De gegevensverwerking is gebaseerd op een overeenkomst over de verwerking van bestellingen door Google.

 Google Ads

Voor reclamedoeleinden in de Google-zoekresultaten en op de websites van derden wordt bij uw bezoek aan onze website het zogenaamde Google Remarketing Cookie ingesteld, die door het verzamelen en verwerken van gegevens (IP-adres, tijdstip van bezoek, apparaat- en browserinformatie evenals informatie over uw gebruik van onze website) en door middel van een pseudoniem cookie-ID en op basis van de door u bezochte pagina's automatisch reclame op basis van interesses mogelijk maakt. De verdere verwerking van de gegevens vindt alleen plaats als u de instelling "gepersonaliseerde reclame" in uw Google-account heeft geactiveerd. Als u tijdens uw bezoek aan onze website bij Google bent ingelogd, gebruikt Google uw gegevens samen met de gegevens van Google Analytics voor het maken en definiëren van doelgroeplijsten voor cross-device remarketing.

 Google reCAPTCHA

Ter bescherming tegen misbruik van onze webformulieren en tegen spam door geautomatiseerde software (zogenaamde bots) verzamelt Google reCAPTCHA gegevens (IP-adres, tijdstip van bezoek, browserinformatie en informatie over uw gebruik van onze website) en voert het een analyse uit van uw gebruik van onze website door middel van een zogenaamd JavaScript en cookies. Daarnaast worden andere cookies die door Google-services in uw browser worden opgeslagen, geëvalueerd. Persoonlijke gegevens worden niet uitgelezen of opgeslagen uit de invoervelden van het betreffende formulier.

 YouTube Video Plugin

7.2 Gebruik van Microsoft-diensten voor webanalyse en reclamedoeleinden

Voor de integratie van inhoud van derden worden gegevens (IP-adres, tijdstip van bezoek, apparaat- en browserinformatie) via de YouTube-videoplugin in de door ons gebruikte uitgebreide gegevensbeschermingsmodus verzameld, aan Google doorgegeven en vervolgens alleen door Google verwerkt wanneer zij een video afspelen.

We gebruiken de technologieën van Microsoft Ireland Operations Ltd., One Microsoft Place, South County Business Park, Leopardstown, Dublin 18, D18 P521, Ierland ("Microsoft"), zoals hieronder beschreven. De gegevensverwerking is gebaseerd op een overeenkomst tussen medeverantwoordelijke partijen conform art. 26 AVG. De informatie die automatisch wordt verzameld door Microsoft-technologieën over uw gebruik van onze website wordt meestal overgebracht naar een server van Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, VS en daar opgeslagen. De Europese Commissie heeft voor de Verenigde Staten geen adequaatheid vastgesteld. Onze samenwerking is gebaseerd op de standaardclausules inzake gegevensbescherming van de Europese Commissie. Voor meer informatie over de gegevensverwerkingspraktijken van Microsoft, verwijzen wij u naar de privacyverklaring van Microsoft.

 Microsoft Advertising

Voor reclamedoeleinden in de zoekresultaten van Bing, Yahoo en MSN en op de websites van derden wordt bij uw bezoek aan onze website het zogenaamde Microsoft Advertising Remarketing Cookie ingesteld, die automatisch op interesse gebaseerde reclame mogelijk maakt door het verzamelen en verwerken van gegevens (IP-adres, tijdstip van bezoek, apparaat- en browserinformatie, alsmede informatie over uw gebruik van onze website) en door middel van een pseudoniem cookie-ID en op basis van de pagina's die u hebt bezocht.

8. Integratie van de Trusted Shops Trustbadge

De Trusted Shops Trustbadge is op deze website geïntegreerd om ons Trusted Shops keurmerk en de verzamelde beoordelingen te tonen en om na een bestelling Trusted Shops producten aan kopers aan te bieden.

Dit dient ter bescherming van onze legitieme belangen bij een optimale marketing door het mogelijk maken van veilig winkelen in overeenstemming met art. 6 lid 1 sub f AVG, die zwaarder wegen dan onze belangen. De Trustbadge en de daarmee geadverteerde diensten zijn een aanbod van Trusted Shops GmbH, Subbelrather Str. 15C, 50823 Keulen (Trusted Shops), waarmee wij krachtens art. 26 AVG gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de gegevensbescherming. In het kader van deze gegevensbeschermingsverklaring informeren wij u in het navolgende over de wezenlijke inhoud van het contract overeenkomstig art. 26 lid 2 AVG.

De vertrouwensbadge wordt verstrekt binnen het kader van de gezamenlijke verantwoordelijkheid door een Amerikaans-Amerikaanse CDN-provider (content delivery network). Een passend niveau van gegevensbescherming wordt gewaarborgd door standaardclausules inzake gegevensbescherming en andere contractuele maatregelen. Meer informatie over de gegevensbescherming van Trusted Shops GmbH vindt u hier.

Wanneer de Trustbadge wordt opgeroepen, slaat de webserver automatisch een zogenaamd serverlogbestand op, dat ook uw IP-adres, de datum en het tijdstip van de oproep, de hoeveelheid overgedragen gegevens en de aanvragende provider (toegangsgegevens) bevat en de oproep documenteert. Het IP-adres wordt onmiddellijk na het verzamelen geanonimiseerd, zodat de opgeslagen gegevens niet aan u persoonlijk kunnen worden gekoppeld. Het serverlogbestand wordt opgeslagen in een veiligheidsdatabank voor de analyse van veiligheidsanomalieën en uiterlijk 90 dagen na de aanmaak automatisch gewist of anoniem gemaakt. Dit dient het legitieme belang van ons en Trusted Shops conform art. 6 lid 1 sub f AVG ter voorkoming van misbruik en fraude, voor de optimalisatie van aanbiedingen en websites, alsmede voor een probleemloze werking van de website of de Trustbadge of andere widgets van Trusted Shops.

Verdere persoonsgegevens worden aan Trusted Shops GmbH doorgegeven, wanneer u na het afronden van een bestelling besluit om de producten van Trusted Shops te gebruiken of wanneer u zich reeds voor het gebruik ervan hebt aangemeld. Daartoe worden uit de bestelgegevens automatisch persoonsgegevens verzameld. Of u als koper al geregistreerd bent voor het gebruik van het product wordt automatisch gecontroleerd met behulp van een neutrale parameter, het e-mailadres gehasht door cryptologische eenrichtingsfunctie. Het e-mailadres wordt omgezet in deze hashwaarde, die niet door Trusted Shops kan worden ontcijferd, voordat het wordt verzonden. Na controle op een overeenkomst wordt de parameter automatisch gewist.

Dit dient om te controleren of u reeds voor diensten bij Trusted Shops GmbH bent aangemeld en is derhalve noodzakelijk voor de vervulling van onze en de doorslaggevende legitieme belangen van Trusted Shops bij het bieden van de in elk afzonderlijk geval aan de specifieke bestelling gekoppelde kopersbescherming en de diensten voor de evaluatie van transacties conform art. 6 lid 1 sub f AVG. In dat geval vindt de verdere verwerking plaats in overeenstemming met de contractuele overeenkomst tussen u en Trusted Shops. Indien u zich nog niet voor de diensten heeft ingeschreven, zal u later de gelegenheid worden geboden dit voor de eerste maal te doen. Verdere verwerking na registratie hangt ook af van de contractuele overeenkomst met Trusted Shops. Indien u zich niet registreert, worden alle verzonden gegevens automatisch door Trusted Shops gewist en is een persoonlijke verwijzing niet meer mogelijk.

In het kader van de gezamenlijke verantwoordelijkheid tussen ons en Trusted Shops GmbH kunt u contact opnemen met Trusted Shops GmbH, waarvan u de contactgegevens hier vindt, als u vragen hebt over gegevensbescherming of als u uw rechten wilt doen gelden. Verdere informatie over gegevensbescherming is te vinden op de volgende link. Onafhankelijk daarvan kunt u ook altijd contact met ons opnemen via de in deze gegevensbeschermingsverklaring beschreven contactmogelijkheid. Uw vraag zal dan, indien nodig, worden doorgegeven aan de andere persoon die verantwoordelijk is voor de beantwoording ervan.

9. Social Media

9.1 Social Plugins van Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Xing, Whatsapp

Op onze website worden sociale buttons van sociale netwerken gebruikt. Deze zijn alleen als HTML-links in de pagina geïntegreerd, zodat er bij het oproepen van onze website geen verbinding met de servers van de betreffende aanbieder tot stand komt. Als u op een van de knoppen klikt, opent de website van het betreffende sociale netwerk in een nieuw venster van uw browser. Daar kunt u bijvoorbeeld op de Like of Share knop klikken.

9.2 Onze online aanwezigheid op Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, Pinterest, LinkedIn, Xing

Voor zover u uw toestemming heeft gegeven aan de betreffende sociale-media-exploitant conform art. 6 lid 1 sub a AVG, worden uw gegevens bij uw bezoek aan onze online aanwezigheden op de bovengenoemde sociale-media automatisch verzameld en opgeslagen voor marktonderzoeks- en reclamedoeleinden, waaruit met behulp van pseudoniemen gebruikersprofielen worden aangemaakt. Deze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om advertenties te plaatsen binnen en buiten de platformen die vermoedelijk overeenkomen met uw interesses. Meestal worden hiervoor cookies gebruikt. Voor gedetailleerde informatie over de verwerking en het gebruik van gegevens door de betreffende social media-operator, evenals een contactoptie en uw rechten en instellingsmogelijkheden voor de bescherming van uw privacy, verwijzen wij u naar de hieronder gelinkte informatie over gegevensbescherming van de aanbieder. Mocht u toch hulp nodig hebben, neem dan contact met ons op.

Facebook is een aanbod van Facebook Ireland Ltd, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Ierland ("Facebook Ierland") De informatie die automatisch door Facebook Ierland wordt verzameld over uw gebruik van onze online aanwezigheid op Facebook wordt meestal overgebracht naar een server van Facebook, Inc, 1601 Willow Road, Menlo Park, Californië 94025, VS en daar opgeslagen. De Europese Commissie heeft voor de Verenigde Staten geen adequaatheid vastgesteld. Onze samenwerking is gebaseerd op de standaardclausules inzake gegevensbescherming van de Europese Commissie. De gegevensverwerking in het kader van een bezoek aan een Facebook-fanpagina is gebaseerd op een overeenkomst tussen medeverantwoordelijke partijen conform art. 26 AVG. Meer informatie (informatie over Insights-gegevens) vindt u hier.

Twitter is een dienst van Twitter International Company, One Cumberland Place, Fenian Street, Dublin 2, D02 AX07, Ierland ("Twitter"). De door Twitter automatisch verzamelde informatie over uw gebruik van onze online aanwezigheid op Twitter wordt over het algemeen verzonden naar en opgeslagen op een server bij Twitter, Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA. De Europese Commissie heeft voor de Verenigde Staten geen adequaatheid vastgesteld. Onze samenwerking is gebaseerd op de standaardclausules inzake gegevensbescherming van de Europese Commissie.

Instagram is een aanbod van Facebook Ireland Ltd, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Ierland ("Facebook Ierland") De informatie die automatisch door Facebook Ierland wordt verzameld over uw gebruik van onze online aanwezigheid op Instagram wordt over het algemeen verzonden naar en opgeslagen op een server bij Facebook, Inc, 1601 Willow Road, Menlo Park, Californië 94025, VS. De Europese Commissie heeft voor de Verenigde Staten geen adequaatheid vastgesteld. De gegevensverwerking in het kader van een bezoek aan een Instagram-fanpagina is gebaseerd op een overeenkomst tussen gezamenlijk verantwoordelijke partijen in overeenstemming met artikel 26 DSGVO. Meer informatie (informatie over Insights-gegevens) vindt u hier.

YouTube is een aanbod van Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland ("Google"). De door Google automatisch verzamelde informatie over uw gebruik van onze online aanwezigheid op YouTube wordt over het algemeen overgebracht naar een server van Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA en daar opgeslagen. De Europese Commissie heeft voor de Verenigde Staten geen adequaatheid vastgesteld. Onze samenwerking is gebaseerd op de standaardclausules inzake gegevensbescherming van de Europese Commissie.

Pinterest is een aanbod van Pinterest Europe Ltd, Palmerston House, 2nd Floor, Fenian Street, Dublin 2, Ierland ("Pinterest"). De informatie die automatisch door Pinterest wordt verzameld over uw gebruik van onze online aanwezigheid op Pinterest wordt over het algemeen overgebracht naar en opgeslagen op een server van Pinterest, Inc., 505 Brannan St., San Francisco, CA 94107, USA. De Europese Commissie heeft voor de Verenigde Staten geen adequaatheid vastgesteld. Onze samenwerking is gebaseerd op de standaardclausules inzake gegevensbescherming van de Europese Commissie.

LinkedIn is een aanbod van LinkedIn Ireland Unlimited Company, Wilton Place, Dublin 2, Ierland ("LinkedIn"). De informatie die LinkedIn automatisch verzamelt over uw gebruik van onze online aanwezigheid op LinkedIn wordt doorgaans naar een server van LinkedIn Corporation, 1000 W, gestuurd. Maude Avenue, Sunnyvale, CA 94085, USA en daar opgeslagen. De Europese Commissie heeft voor de Verenigde Staten geen adequaatheid vastgesteld. Onze samenwerking is gebaseerd op de standaardclausules inzake gegevensbescherming van de Europese Commissie.

Xing is een aanbod van New Work SE, Dammtorstraße 30, 20354 Hamburg.

10. Contactmogelijkheden en uw rechten

10.1 Uw rechten

Als betrokkene heeft u de volgende rechten:

  • overeenkomstig artikel 15 AVG het recht om informatie te vragen over uw persoonsgegevens die door ons worden verwerkt binnen de daarin bepaalde omvang
  • overeenkomstig artikel 16 AVG het recht onverwijld rectificatie of vervollediging van uw betreffende onjuiste persoonsgegevens die bij ons zijn opgeslagen te vragen
  • overeenkomstig artikel 17 AGV het recht om de wissing van uw persoonsgegevens die bij ons zijn opgeslagen te verzoeken tenzij de verdere verwerking niet vereist is om
    • de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van informatie uit te oefenen;
    • een wettelijke verplichting na te komen
    • redenen van algemeen belang
    • rechtsvorderingen in te stellen, uit te oefenen of te verdedigen
  • overeenkomstig artikel 18 AGV het recht om de beperking van de verwerking van uw persoonsgegevens te verzoeken indien
    • de juistheid van de persoonsgegevens door u wordt betwist
    • de verwerking onrechtmatig is en u zich tegen het wissen ervan verzet
    • wij de persoonsgegevens niet meer nodig hebben, maar u deze nodig heeft voor de instelling, uitoefening of onderbouwing van een rechtsvordering
    • u overeenkomstig artikel 21 AGV beywaar heeft gemaakt tegen de verwerking
  • overeenkomstig artikel 20 AGV het recht uw persoonsgegevens, die u aan ons heeft verstrekt, in een gestructureerde, gangbare en machineleesbare vorm te verkrijgen of te verzoeken om die gegevens aan een andere verwerkingsverantwoordelijke over te dragen
  • overeenkomstig artikel 77 het recht om klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit. In de regel kunt u contact opnemen met de toezichthoudende autoriteit binnen uw gewoonlijke woon- of werkplaats of op het hoofdkantoor van ons bedrijf.

Recht van bezwaar
Voor zover wij ten behoeve van het waarborgen van een, in het kader van een belangenafweging doorslaggevend, gerechtvaardigd belang persoonsgegevens zoals hierboven toegelicht verwerken, kunt u tegen deze verwerking voor de toekomst bezwaar aantekenen. Als de verwerking plaatsvindt ten behoeve van direct marketing, kunt u dit recht op elk moment zoals hierboven beschreven uitoefenen. Als de verwerking ten behoeve van andere doeleinden plaatsvindt, kunt u een recht van bezwaar alleen uitoefenen als er sprake is van redenen die voortkomen uit uw specifieke situatie.

Na het uitoefenen van uw recht op bezwaar zullen wij uw persoonsgegevens niet langer voor deze doeleinden verwerken, tenzij wij dwingende gerechtvaardigde redenen kunnen aanvoeren die het belang van uw belangen, rechten en vrijheden zwaarder wegen of als de verwerking plaatsvindt ten behoeve van het instellen, uitoefenen of onderbouwen van een rechtsvordering.

Dit geldt niet als de verwerking plaatsvindt met direct marketing als doel. Dan worden uw persoonsgegevens niet verder met dit doel verwerkt.

10.2 Contact

Bij vragen over het verzamelen, verwerken of gebruiken van uw persoonsgegevens, ingeval van inzage, rectificatie, beperking of wissing van gegevens en ook bij het intrekken van gegeven toestemmingen of bij bezwaar tegen een bepaald gebruik van gegevens kunt u zich wenden tot onze bedrijfsfunctionaris voor gegevensbescherming.

Functionaris voor gegevensbescherming

Jakob-Maul-Str. 17
64732 Bad König

Duitsland


datenschutz@maul.de

Voor de analyse van de website en het volgen van evenementen gebruiken we Microsoft Advertising Universal Event Tracking (UET) om uw latere gebruiksgedrag te meten wanneer u op onze site aankomt vanuit een Microsoft Advertising advertentie. Voor dit doel kunnen cookies worden gebruikt en gegevens (IP-adres, tijdstip van bezoek, apparaat- en browserinformatie, alsmede informatie over uw gebruik van onze website op basis van door ons gespecificeerde gebeurtenissen, zoals een bezoek aan een website of een nieuwsbriefregistratie) worden verzameld, waarvan gebruiksprofielen met behulp van pseudoniemen worden aangemaakt. Zolang uw apparaten met internettoegang gekoppeld zijn aan uw Microsoft-account en u de instelling 'Interest-based Advertising' in uw Microsoft-account niet hebt uitgeschakeld, kan Microsoft rapporten genereren over het gebruiksgedrag (vooral cross-device gebruikersnummers), zelfs als u uw apparaat wijzigt, de zogenaamde 'cross-device tracking'. In dit verband verwerken we geen persoonlijke gegevens, we ontvangen alleen statistieken op basis van Microsoft UET.


Datenschutzerklärung erstellt mit dem Trusted Shops Rechtstexter in Kooperation mit FÖHLISCH Rechtsanwälte.