Rechtstreeks van de fabrikant + gratis verzending vanaf 100 EUR + beveiligde betaling

Privacyverklaring

De verwerkingsverantwoordelijke is:
Jakob Maul GmbH
Jakob-Maul-Str. 17
64732 Bad König
​​​​​​​Duitsland


datenschutz@maul.de

Hartelijk dank voor uw interesse in onze online shop. De bescherming van uw privacy is erg belangrijk voor ons. Hieronder informeren wij u in detail over de omgang met uw gegevens.

1. Toegangsgegevens en hosting

U kunt onze websites bezoeken zonder persoonlijke gegevens te hoeven invoeren. Bij elk bezoek van een website slaat de server alleen automatisch een zogenaamde server-logfile op, dat bijv. de naam van de bezochte pagina, uw IP-adres, datum en tijd van het bezoek, de hoeveelheid verzonden gegevens en de provider van waaruit u de site bezoekt (toegangsgegevens) en het bezoek vastlegt. De toegangsgegevens worden uitsluitend in verband met het garanderen van een storingsvrije werking van de site en de optimalisering van ons aanbod verwerkt. Het doel hiervan is overeenkomstig artikel 6 lid 1 sub f AVG het waarborgen van ons, in het kader van een belangenafweging doorslaggevend, rechtmatig belang van een correcte weergave van ons aanbod. Alle toegangsgegevens worden uiterlijk twee weken na afloop van het bezoek aan de site verwijderd.

1.1 Hosting

De diensten voor het hosten en weergeven van de website worden deels door onze dienstverleners geleverd in het kader van de verwerking voor ons. Tenzij anders vermeld in deze verklaring inzake gegevensbescherming, worden alle toegangsgegevens en alle gegevens die in de daarvoor bestemde formulieren op deze website worden verzameld, op hun servers verwerkt. Als u vragen heeft over onze dienstverleners en de basis van onze samenwerking met hen, kunt u gebruik maken van de contactmogelijkheid die in deze gegevensbeschermingsverklaring wordt beschreven.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in de volgende landen waarvoor de Europese Commissie bij beschikking een passend niveau van gegevensbescherming heeft vastgesteld: Verenigd Koninkrijk, Canada.
Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in deze landen: Verenigde Staten, Australie. 
Er is geen besluit van de Europese Commissie inzake adequaatheid voor dit land/deze landen. Onze samenwerking met u is gebaseerd op deze garanties: Standaardbepalingen inzake gegevensbescherming van de Europese Commissie.

 

1.2 Content Delivery Network

Met het oog op een kortere laadtijd gebruiken wij voor sommige aanbiedingen een zogenaamd Content Delivery Network ("CDN"). Bij deze dienst wordt de inhoud, bijvoorbeeld grote mediabestanden, geleverd via regionaal verspreide servers van externe CDN-dienstverleners. Daarom worden de toegangsgegevens verwerkt op de servers van de dienstverleners. Onze dienstverleners werken voor ons in het kader van de orderverwerking.

2. Gegevensverwerking voor contractafwikkeling en contactmomenten

2.1 Gegevensverwerking voor contractbeheer

Ten behoeve van de contractafwikkeling (incl. navraag naar en afhandeling van eventuele bestaande garantie- en prestatieaanspraken alsmede eventuele wettelijke actualiseringsverplichtingen) conform artikel 6 lid 1 sub b AVG verzamelen wij persoonsgegevens indien u deze vrijwillig aan ons verstrekt in het kader van uw bestelling. Verplichte velden zijn als zodanig gemarkeerd, omdat wij in deze gevallen de gegevens absoluut nodig hebben om het contract te verwerken en wij de bestelling niet kunnen verzenden zonder de specificatie ervan. Welke gegevens worden verzameld, kunt u zien aan de respectieve invulformulieren.

Meer informatie over de verwerking van uw gegevens, in het bijzonder over de overdracht aan onze dienstverleners voor de verwerking van bestellingen, betalingen en verzendingen, vindt u in de volgende delen van deze verklaring over gegevensbescherming. Na de volledige afwikkeling van de overeenkomst worden uw gegevens voor verdere verwerking beperkt en na het verstrijken van de fiscale en commerciële bewaartermijnen overeenkomstig art. 6 lid 1 sub c AVG gewist, tenzij u uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven voor verder gebruik van uw gegevens overeenkomstig art. 6 lid 1 sub a AVG of wij ons het recht voorbehouden gegevens verder te gebruiken, hetgeen wettelijk is toegestaan en waarover wij u in deze verklaring informeren.

2.2 Klant account

Voor zover u door het openen van een klantenrekening overeenkomstig art. 6 lid 1 sub a AVG uw toestemming hiervoor hebt gegeven, zullen wij uw gegevens gebruiken voor het openen van de klantenrekening en voor het opslaan van uw gegevens voor verdere toekomstige bestellingen op onze website. Het verwijderen van uw klantenaccount is te allen tijde mogelijk en kan worden gedaan door een bericht te sturen naar de contactoptie die in dit privacybeleid wordt beschreven of via een functie die voor dit doel in de klantenaccount is voorzien. Na verwijdering van uw klantenaccount worden uw gegevens gewist, tenzij u uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven voor verder gebruik van uw gegevens conform art. 6 lid 1 sub a AVG of wij ons het recht voorbehouden gegevens verder te gebruiken, hetgeen wettelijk is toegestaan en waarover wij u in deze verklaring informeren.

2.3 Contact

In het kader van de klantencommunicatie verzamelen wij persoonsgegevens om uw aanvragen te verwerken in overeenstemming met art. 6 lid 1 sub b AVG, indien u ons deze gegevens vrijwillig verstrekt wanneer u contact met ons opneemt (bijv. via contactformulier, live chat tool of e-mail). Verplichte velden zijn als zodanig gemarkeerd, omdat wij in deze gevallen de gegevens absoluut nodig hebben om uw contact te verwerken. Welke gegevens worden verzameld, kunt u zien aan de respectieve invulformulieren. Na de volledige verwerking van uw aanvraag worden uw gegevens gewist, tenzij u uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven voor verder gebruik van uw gegevens in overeenstemming met art. 6 lid 1 sub a AVG of wij ons het recht voorbehouden gegevens verder te gebruiken, hetgeen wettelijk is toegestaan en waarover wij u in deze verklaring informeren.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in de volgende landen waarvoor de Europese Commissie bij beschikking een passend niveau van gegevensbescherming heeft vastgesteld: .

3. Gegevensverwerking ten behoeve van de verzending

Om de overeenkomst conform art. 6 lid 1 sub b AVG uit te voeren, geven wij uw gegevens door aan de met de levering belaste vervoerder, voor zover dit noodzakelijk is voor de levering van de bestelde goederen.

 Gegevensoverdracht naar verzendingsdienstverleners met het oog op de kennisgeving van de verzending

Indien u ons tijdens of na uw bestelling uw uitdrukkelijke toestemming heeft gegeven om dit te doen, geven wij uw e-mail door aan de geselecteerde verzendingsdienstverlener in overeenstemming met Art. 6 lid 1 sub a AVG e-mailadres en Telefoonnummer zodat deze vóór de levering contact met u kan opnemen met het oog op de kennisgeving van de levering of de coördinatie. Toestemming kan te allen tijde worden ingetrokken door een bericht te sturen naar de in deze privacyverklaring beschreven contactoptie of rechtstreeks naar de aanbieder van de verzendservice op het hieronder vermelde contactadres. Na herroeping zullen wij de gegevens die u voor dit doel hebt verstrekt, verwijderen, tenzij u uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven voor verder gebruik van uw gegevens of wij ons het recht voorbehouden om gegevens te gebruiken die verder gaan dan hetgeen wettelijk is toegestaan en waarover wij u in deze verklaring informeren.

DPD B.V.
Westfields 1410
5688 HA Oirschot
Nederland

DACHSER SE | TNT Express GmbH | DHL Freight GmbH | Leopold Schäfer GmbH
Thomas-Dachser-Str. 2 | Haberstraße 2 | Godesberger Allee 102-104 | Lotzenarbachstr. 1
87439 | 53842 | 53175 | 57290
Kempten | Troisdorf | Bonn | NeunkirchenDuitsland

General Logistics Systems Germany GmbH & Co. OHG
GLS Germany-Straße 1 - 7
DE-36286 Neuenstein
Duitsland

4. Gegevensverwerking bij de uitvoering van de betaling

Wij werken samen met deze partners om de betalingen in onze online shop te verwerken: technische dienstverlener, kredietinstelling, betalingsdienstaanbieder.

4.1 Gegevensverwerking voor de verwerking van transacties

Afhankelijk van de gekozen betaalmethode leveren we de gegevens die nodig zijn voor de verwerking van de betalingstransactie aan onze technische dienstverleners die voor ons werken in het kader van de orderverwerking, of aan de toegewezen kredietinstellingen of aan de geselecteerde betalingsdienstaanbieder verder, voor zover dit nodig is voor de afwikkeling van de betaling. Dit dient voor de uitvoering van de overeenkomst volgens Art. 6 lid 1 sub b AVG. In sommige gevallen verzamelen betalingsdienstaanbieders de gegevens die nodig zijn voor de verwerking van de betaling zelf, bijvoorbeeld op hun eigen website of via een technische integratie in het bestelproces. In dit verband is de verklaring inzake gegevensbescherming van de respectieve betalingsdienstaanbieder van toepassing. Als u vragen heeft over onze partners voor de verwerking van betalingen en de basis van onze samenwerking met hen, kunt u gebruik maken van de contactoptie die in deze privacyverklaring wordt beschreven.

4.2 Gegevensverwerking ten behoeve van fraudepreventie en optimalisatie van onze betalingsprocessen

Wij kunnen onze dienstverleners aanvullende informatie verstrekken die zij, samen met de informatie die nodig is om de betaling te verwerken, kunnen gebruiken als onze verwerkers met het oog op fraudepreventie en om onze betalingsprocessen te optimaliseren (bijv. facturering, verwerking van betwiste betalingen, boekhoudkundige ondersteuning). In overeenstemming met artikel 6 lid 1 sub f AVG dient dit ter bescherming van onze legitieme belangen bij de bescherming tegen fraude of bij een efficiënt betalingsbeheer, die zwaarder wegen dan onze eigen belangen.

5. Reclame per E-mail, Post, Telefoon

5.1 E-mailnieuwsbrief met aanmelding

Indien u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, zullen wij de daarvoor benodigde gegevens of door u afzonderlijk verstrekte gegevens gebruiken om u op basis van uw toestemming regelmatig onze e-mailnieuwsbrief te sturen conform art. 6 lid 1 sub a AVG.
U kunt zich te allen tijde afmelden voor de nieuwsbrief en dat kan door een bericht te sturen naar de contactoptie die in deze privacyverklaring is beschreven of via een link die hiervoor in de nieuwsbrief is opgenomen. Na de uitschrijving verwijderen wij uw e-mailadres uit de lijst van ontvangers, tenzij u uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven voor verder gebruik van uw gegevens of wij ons het recht voorbehouden om uw gegevens te gebruiken op manieren die wettelijk zijn toegestaan en waarvan wij u in deze privacyverklaring op de hoogte stellen.

U kunt zich te allen tijde afmelden voor de nieuwsbrief door een bericht te sturen naar de hieronder beschreven contactoptie of via een link die voor dit doel in de nieuwsbrief is opgenomen. Na afmelding zullen wij uw e-mailadres uit de lijst van ontvangers verwijderen, tenzij u uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven voor verder gebruik van uw gegevens overeenkomstig art. 6 lid 1 a AVG of wij ons het recht voorbehouden uw gegevens te gebruiken op een wijze die verder gaat dan dit en wettelijk is toegestaan en waarover wij u in deze verklaring informeren.

5.2 E-Mailnieuwsbrief zonder aanmelding en zonder uw recht van bezwaar

Indien wij uw e-mailadres ontvangen in verband met de verkoop van een product of dienst en u heeft hiertegen geen bezwaar gemaakt, behouden wij ons het recht voor, op basis van artikel 11.7 lid 3 van de Telecommunicatiewet, om u regelmatig per e-mail aanbiedingen te doen voor soortgelijke producten uit ons assortiment. Dit dient ter bescherming van onze legitieme belangen bij het aanspreken van onze klanten in de reclame, die zwaarder wegen dan de belangen van de klant.
U kunt te allen tijde bezwaar maken tegen dit gebruik van uw e-mailadres door een bericht te sturen naar de in deze privacyverklaring beschreven contactmogelijkheid of via een daartoe in de reclamemail voorziene link, zonder andere kosten dan de verzendkosten volgens de basistarieven te maken. Na afmelding zullen wij uw e-mailadres uit de lijst van ontvangers verwijderen, tenzij u uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven voor verder gebruik van uw gegevens overeenkomstig art. 6 lid 1 a AVG of wij ons het recht voorbehouden uw gegevens te gebruiken op een wijze die verder gaat dan dit en wettelijk is toegestaan en waarover wij u in deze verklaring informeren.

5.3 Verzending van de nieuwsbrief

De nieuwsbrief kan ook door onze dienstverleners worden verstuurd in het kader van een verwerking namens ons. Als u vragen heeft over onze dienstverleners en de basis van onze samenwerking met hen, kunt u gebruik maken van de contactmogelijkheid die in deze privacyverklaring wordt beschreven.

5.4 Advertenties per post en uw recht van bezwaar

Bovendien behouden wij ons het recht voor om uw voor- en achternaam en uw postadres voor eigen reclamedoeleinden te gebruiken, bijv. voor het toesturen van interessante aanbiedingen en informatie over onze producten via de post. Het doel hiervan is het waarborgen van ons, in het kader van een belangenafweging doorslaggevende, gerechtvaardigde belang van een promotionele benadering van onze klanten conform art. 6 lid 1 sub f AVG.

De reclamezendingen worden in opdracht van ons door een dienstverlenend bedrijf bezorgd, aan welk bedrijf wij daarom uw gegevens doorgeven.

5.5 Telefonische reclame

Voor zover u toestemming heeft gegeven conform art. 6 lid 1 sub a AVG, zullen wij de daarvoor benodigde of door u verstrekte gegevens gebruiken voor onze eigen reclamedoeleinden, bijv. om u te informeren over interessante aanbiedingen en onze producten. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken, hetzij door een bericht te sturen naar de contactoptie die in deze privacyverklaring is beschreven, hetzij door een mondelinge mededeling bij elk gesprek. Na herroeping zullen wij uw telefoonnummer verwijderen, tenzij u uitdrukkelijk toestemming heeft gegeven voor verder gebruik van uw gegevens of wij ons het recht voorbehouden om uw gegevens te gebruiken voor andere doeleinden die wettelijk zijn toegestaan en waarover wij u in deze privacyverklaring informeren.

6. Cookies en andere technologieën

6.1 Algemene informatie

Om het bezoek aan onze website aantrekkelijk te maken en het gebruik van bepaalde functies mogelijk te maken, maken wij op verschillende pagina's gebruik van technologieën, waaronder zogenaamde cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die automatisch worden opgeslagen op uw eindapparaat. Sommige van de door ons gebruikte cookies worden na afloop van de browsersessie, d.w.z. na het sluiten van uw browser, weer verwijderd (zogenaamde sessiecookies). Andere cookies blijven op uw eindapparaat staan en stellen ons in staat uw browser te herkennen bij een volgend bezoek (permanente cookies).

Bescherming van de persoonlijke levenssfeer voor eindapparatuur
Wanneer u onze online diensten gebruikt, gebruiken wij technologieën die absoluut noodzakelijk zijn om de telemediadienst te verlenen waarom u uitdrukkelijk hebt verzocht. Voor de opslag van informatie in uw eindapparaat of de toegang tot informatie die reeds in uw eindapparaat is opgeslagen, is in dit verband geen toestemming vereist.

Analytische / prestatiecookies: Deze cookies maken het mogelijk om anonieme gegevens te verzamelen over het gebruiksgedrag van bezoekers.

Derdenpartij-Cookies: Deze cookies zijn bijvoorbeeld afkomstig van reclamepartners. De cookies van de partnerbedrijven bevatten geen persoonlijke gegevens. Gegevens worden alleen verzameld onder een gebruikers-ID pseudoniem.

Functionele-Cookies: Deze cookies worden gebruikt voor bepaalde functies van de website, bijvoorbeeld om een betere navigatiestroom op de website te suggereren, om gepersonaliseerde en relevante informatie weer te geven. (bijvoorbeeld “rentegebaseerde advertenties“).

Targeting - Cookies: Deze cookies registreren het bezoek aan de website, de pagina's die de gebruiker heeft bezocht en de links die hij/zij heeft verstrekt. Deze informatie wordt gebruikt om advertenties op de website af te stemmen op de interesses van de bezoeker.

Vereiste cookies: Deze cookies zijn noodzakelijk om de werking van de website mogelijk te maken. Hieronder vallen bijvoorbeeld cookies waarmee u kunt inloggen in de klantenzone of iets aan het winkelwagentje kunt toevoegen.

Voor functies die niet absoluut noodzakelijk zijn, is voor de opslag van informatie in uw eindapparaat of de toegang tot informatie die reeds in uw eindapparaat is opgeslagen, uw toestemming vereist. Wij wijzen u erop dat indien u geen toestemming geeft, delen van de website mogelijk niet onbeperkt kunnen worden gebruikt. Elke toestemming die u eventueel hebt gegeven, blijft geldig tot u de respectieve instellingen in uw eindapparaat aanpast of terugzet.

Elke gegevensverwerking in een later stadium door middel van cookies en andere technologieën

Wij gebruiken dergelijke technologieën die absoluut noodzakelijk zijn voor het gebruik van bepaalde functies van onze website (bijv. de winkelwagenfunctie). Via deze technologieën worden IP-adres, tijdstip van bezoek, apparaat- en browserinformatie en informatie over uw gebruik van onze website (bv. informatie over de inhoud van het winkelwagentje) verzameld en verwerkt. In het kader van een belangenafweging dient dit doorslaggevende legitieme belangen bij een geoptimaliseerde presentatie van ons aanbod conform art. 6 lid 1 sub f AVG.

Daarnaast gebruiken wij technologie om de wettelijke verplichtingen waaraan wij onderworpen zijn te vervullen (bijv. om toestemming voor de verwerking van uw persoonsgegevens te kunnen bewijzen), evenals voor webanalyse en online marketing. Meer informatie hierover, met inbegrip van de respectieve rechtsgrond voor gegevensverwerking, is te vinden in de volgende delen van deze privacyverklaring.

We kunnen ook technologieën gebruiken die niet afzonderlijk in deze privacyverklaring worden vermeld. Meer gedetailleerde informatie over deze technologieën, met inbegrip van de respectieve wettelijke basis voor gegevensverwerking, is te vinden op het Usercentrics-platform.

U kunt ze openen door te klikken op de vingerafdrukknop in de rechter- of linkeronderhoek van de pagina.

De cookie-instellingen voor uw browser vindt u onder de volgende link: Microsoft Edge™ / Safari™ / Chrome™ / Firefox™ / Opera™

Voor zover u hebt ingestemd met het gebruik van de technologieën in overeenstemming met artikel 6 lid 1 sub a AVG, kunt u uw toestemming te allen tijde intrekken door een bericht te sturen naar de contactpersoon die in de privacyverklaring is beschreven. U kunt ook op de vingerafdrukknop in de rechter- of linkeronderhoek van de pagina klikken. Als cookies niet worden geaccepteerd, kan de functionaliteit van onze website beperkt zijn.

6.2 Gebruik van Usercentrics Consent Management voor de administratie van de toestemming

Op onze website gebruiken we het Usercentrics Consent Management Platform ("Usercentrics") om u te informeren over de cookies en de technologieën die we op onze website gebruiken en om uw toestemming voor de verwerking van uw persoonlijke gegevens door deze technologieën te verkrijgen, te beheren en te documenteren. In overeenstemming met art. 6 lid 1 sub c AVG is dit noodzakelijk om te voldoen aan onze wettelijke verplichting op grond van Art. 7 lid 1 AVG om uw toestemming te kunnen bewijzen voor de verwerking van uw persoonsgegevens, waaraan wij onderworpen zijn. Usercentrics is een aanbod van Usercentrics GmbH, Sendlinger Straße 7, 80331 München, Duitsland, die uw gegevens voor ons verwerkt. Wanneer u onze website bezoekt, slaat de webserver van Usercentrics een zogenaamd serverlogbestand op, dat ook uw geanonimiseerde IP-adres, datum en tijd van het bezoek, apparaat- en browserinformatie en informatie over uw toestemmingsgedrag bevat. Uw gegevens worden na drie jaar verwijderd, tenzij u uitdrukkelijk toestemming heeft gegeven voor verder gebruik van uw gegevens in overeenstemming met art. 6 lid 1 sub a AVG of wij ons het recht voorbehouden uw gegevens te gebruiken voor andere wettelijk toegestane doeleinden waarover wij u in deze verklaring informeren.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in de volgende landen waarvoor de Europese Commissie bij beschikking een passend niveau van gegevensbescherming heeft vastgesteld: Verenigde Staten.

Er is een beslissing van de Europese Commissie over een adequaat niveau van gegevensbescherming voor de VS als basis voor een derde landoverdracht, op voorwaarde dat de betreffende dienstverlener gecertificeerd is. Certificering is beschikbaar.

7. Gebruik van cookies en andere technologieën

Voor zover u toestemming heeft gegeven in overeenstemming met Art. 6 lid 1 sub a AVG, gebruiken wij de volgende cookies en andere technologieën van derden op onze website. De in dit kader verzamelde gegevens worden na afloop van het doel en het gebruik van de betreffende technologie door ons gewist. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken met werking voor de toekomst. Meer informatie over uw herroepingsopties vindt u in de rubriek "Cookies en andere technologieën". Meer informatie, inclusief de basis van onze samenwerking met de afzonderlijke aanbieders, vindt u onder de afzonderlijke technologieën. Als u vragen heeft over de aanbieders en de basis van onze samenwerking met hen, kunt u gebruik maken van de contactmogelijkheid die in dit privacybeleid wordt beschreven.

7.1 Gebruik van Google-diensten

We gebruiken de volgende technologieën van Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland ("Google"). De informatie die automatisch door Google-technologieën over uw gebruik van onze website wordt verzameld, wordt meestal naar een server van Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, VS, gestuurd en daar opgeslagen. Tenzij voor de afzonderlijke technologieën anders is bepaald, is de gegevensverwerking gebaseerd op een overeenkomst die voor de desbetreffende technologie is gesloten tussen de gezamenlijk verantwoordelijke partijen overeenkomstig artikel 26 AVG. Meer informatie over de verwerking van gegevens door Google vindt u in de informatie over gegevensbescherming van Google.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in landen buiten de EU en de EER waarvoor de Europese Commissie bij beschikking een passend niveau van gegevensbescherming heeft vastgesteld.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in landen buiten de EU en de EER. De Europese Commissie heeft voor deze landen geen adequaatheid vastgesteld. Onze samenwerking is gebaseerd op de standaardclausules inzake gegevensbescherming van de Europese Commissie.

 Google Analytics

Voor de analyse van de website verzamelt en bewaart Google Analytics automatisch gegevens (IP-adres, tijdstip van bezoek, apparaat- en browserinformatie en informatie over uw gebruik van onze website), waaruit met behulp van pseudoniemen gebruiksprofielen worden samengesteld. Hiervoor kunnen cookies worden gebruikt. Als u onze website vanuit de EU bezoekt, wordt uw IP-adres op een server in de EU opgeslagen om locatiegegevens af te leiden en vervolgens onmiddellijk gewist voordat het verkeer voor verwerking wordt doorgestuurd naar andere servers van Google. De gegevensverwerking vindt plaats op basis van een opdrachtverwerkingsovereenkomst door Google.

Om de marketing van onze website te optimaliseren, hebben wij de instellingen voor het delen van gegevens voor "Google-producten en -diensten" geactiveerd. Hierdoor heeft Google toegang tot de gegevens die door Google Analytics worden verzameld en verwerkt en kan deze vervolgens worden gebruikt om de diensten van Google te verbeteren. De gegevensoverdracht aan Google in het kader van deze gegevensoverdracht is gebaseerd op een aanvullende overeenkomst tussen de verantwoordelijken. Wij hebben geen invloed op de verdere verwerking van de gegevens door Google.

Voor het maken en uitvoeren van tests maken we ook gebruik van de extensie-functie van Google Analytics Google Optimize.

Met het oog op een geoptimaliseerde marketing van onze website maken wij gebruik van de zogenaamde gebruikers-ID-functie. Met behulp van deze functie kunnen wij een unieke, permanente ID aan uw interactiegegevens voor een of meer sessies op onze onlinesites toekennen en zo uw gebruikersgedrag over verschillende apparaten en sessies heen analyseren.

Voor webanalyse maakt de uitbreidingsfunctie van Google Analytics Google Signals zogenaamde "cross-device tracking" mogelijk. Als uw apparaten met internettoegang aan uw Google-account zijn gekoppeld en u de instelling "gepersonaliseerde reclame" in uw Google-account hebt geactiveerd, kan Google rapporten over uw gebruiksgedrag genereren (met name gebruikersnummers van verschillende apparaten), zelfs als u uw apparaat wijzigt. Wij verwerken in dit verband geen persoonlijke gegevens; wij ontvangen alleen statistieken op basis van Google Signals.

Voor webanalyse en reclamedoeleinden maakt de uitbreidingsfunctie van Google Analytics het zogenaamde DoubleClick-cookie mogelijk om uw browser te herkennen bij het bezoeken van andere websites.

Google gebruikt deze informatie om rapporten over de website-activiteit op te stellen en om andere diensten met betrekking tot het gebruik van de website te leveren.

 Google Ads

Voor reclamedoeleinden in de Google-zoekresultaten en op de websites van derden wordt bij uw bezoek aan onze website het zogenaamde Google Remarketing Cookie ingesteld, die door het verzamelen en verwerken van gegevens (IP-adres, tijdstip van bezoek, apparaat- en browserinformatie evenals informatie over uw gebruik van onze website) en door middel van een pseudoniem cookie-ID en op basis van de door u bezochte pagina's automatisch reclame op basis van interesses mogelijk maakt. De verdere verwerking van de gegevens vindt alleen plaats als u de instelling "gepersonaliseerde reclame" in uw Google-account heeft geactiveerd. Als u tijdens uw bezoek aan onze website bij Google bent ingelogd, gebruikt Google uw gegevens samen met de gegevens van Google Analytics voor het maken en definiëren van doelgroeplijsten voor cross-device remarketing.

Voor de analyse van de website en het volgen van gebeurtenissen gebruiken we Google Ads Conversion Tracking om uw latere gebruiksgedrag te meten wanneer u via een Google Ads-advertentie op onze website aankomt. Voor dit doel kunnen cookies worden gebruikt en gegevens (IP-adres, tijdstip van bezoek, apparaat- en browserinformatie, alsmede informatie over uw gebruik van onze website op basis van door ons gespecificeerde gebeurtenissen, zoals een bezoek aan een website of nieuwsbriefregistratie) worden verzameld, waarvan gebruiksprofielen met behulp van pseudoniemen worden aangemaakt.

 Google reCAPTCHA

Ter bescherming tegen misbruik van onze webformulieren en tegen spam door geautomatiseerde software (zogenaamde bots) verzamelt Google reCAPTCHA gegevens (IP-adres, tijdstip van bezoek, browserinformatie en informatie over uw gebruik van onze website) en voert het een analyse uit van uw gebruik van onze website door middel van een zogenaamd JavaScript en cookies. Daarnaast worden andere cookies die door Google-services in uw browser worden opgeslagen, geëvalueerd. Persoonlijke gegevens worden niet uitgelezen of opgeslagen uit de invoervelden van het betreffende formulier.

 Google Tag Manager

Via de Google Tag Manager kunnen wij verschillende codes en diensten op onze website beheren. Bij het uitvoeren van de afzonderlijke tags kan Google ook persoonsgegevens verwerken (bijv. IP-adres, online-identificatiemiddelen (inclusief cookies)). De gegevensverwerking vindt plaats op basis van een overeenkomst tot gegevensverwerking door Google.

Met behulp van de Google Tag Manager is het mogelijk om verschillende diensten/technologieën te integreren.
Als u het gebruik van afzonderlijke trackingdiensten niet wenst en deze daarom hebt gedeactiveerd, blijft de deactivering van kracht voor alle betrokken trackingtags die door de Google Tag Manager zijn geïntegreerd.

7.2 Gebruik van Microsoft-diensten

 YouTube Video Plugin

Voor de integratie van inhoud van derden worden gegevens (IP-adres, tijdstip van bezoek, apparaat- en browserinformatie) via de YouTube-videoplugin in de door ons gebruikte uitgebreide gegevensbeschermingsmodus verzameld, aan Google doorgegeven en vervolgens alleen door Google verwerkt wanneer zij een video afspelen.

We gebruiken de technologieën van Microsoft Ireland Operations Ltd., One Microsoft Place, South County Business Park, Leopardstown, Dublin 18, D18 P521, Ierland ("Microsoft"), zoals hieronder beschreven. De gegevensverwerking is gebaseerd op een overeenkomst tussen medeverantwoordelijke partijen conform art. 26 AVG. De informatie die automatisch wordt verzameld door Microsoft-technologieën over uw gebruik van onze website wordt meestal overgebracht naar een server van Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, VS en daar opgeslagen. Voor meer informatie over de gegevensverwerkingspraktijken van Microsoft, verwijzen wij u naar de privacyverklaring van Microsoft.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in landen buiten de EU en de EER waarvoor de Europese Commissie bij beschikking een passend niveau van gegevensbescherming heeft vastgesteld.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in landen buiten de EU en de EER. De Europese Commissie heeft voor deze landen geen adequaatheid vastgesteld. Onze samenwerking is gebaseerd op de standaardclausules inzake gegevensbescherming van de Europese Commissie.

 Microsoft Advertising

Voor reclamedoeleinden in de zoekresultaten van Bing, Yahoo en MSN en op de websites van derden wordt bij uw bezoek aan onze website het zogenaamde Microsoft Advertising Remarketing Cookie ingesteld, die automatisch op interesse gebaseerde reclame mogelijk maakt door het verzamelen en verwerken van gegevens (IP-adres, tijdstip van bezoek, apparaat- en browserinformatie, alsmede informatie over uw gebruik van onze website) en door middel van een pseudoniem cookie-ID en op basis van de pagina's die u hebt bezocht.

Voor de analyse van de website en het volgen van evenementen gebruiken we Microsoft Advertising Universal Event Tracking (UET) om uw latere gebruiksgedrag te meten wanneer u op onze site aankomt vanuit een Microsoft Advertising advertentie. Voor dit doel kunnen cookies worden gebruikt en gegevens (IP-adres, tijdstip van bezoek, apparaat- en browserinformatie, alsmede informatie over uw gebruik van onze website op basis van door ons gespecificeerde gebeurtenissen, zoals een bezoek aan een website of een nieuwsbriefregistratie) worden verzameld, waarvan gebruiksprofielen met behulp van pseudoniemen worden aangemaakt. Zolang uw apparaten met internettoegang gekoppeld zijn aan uw Microsoft-account en u de instelling 'Interest-based Advertising' in uw Microsoft-account niet hebt uitgeschakeld, kan Microsoft rapporten genereren over het gebruiksgedrag (vooral cross-device gebruikersnummers), zelfs als u uw apparaat wijzigt, de zogenaamde 'cross-device tracking'. In dit verband verwerken we geen persoonlijke gegevens, we ontvangen alleen statistieken op basis van Microsoft UET.

8. Social Media

8.1 Social Plugins van Facebook (by Meta), Twitter, Instagram (by Meta), Pinterest, Xing, Whatsapp

Op onze website worden sociale buttons van sociale netwerken gebruikt. Deze zijn alleen als HTML-links in de pagina geïntegreerd, zodat er bij het oproepen van onze website geen verbinding met de servers van de betreffende aanbieder tot stand komt. Als u op een van de knoppen klikt, opent de website van het betreffende sociale netwerk in een nieuw venster van uw browser. Daar kunt u bijvoorbeeld op de Like of Share knop klikken.

8.2 Onze online aanwezigheid op Facebook (by Meta), Twitter, Instagram (by Meta), Youtube, Pinterest, LinkedIn, Xing

Voor zover u uw toestemming heeft gegeven aan de betreffende sociale-media-exploitant conform art. 6 lid 1 sub a AVG, worden uw gegevens bij uw bezoek aan onze online aanwezigheden op de bovengenoemde sociale-media automatisch verzameld en opgeslagen voor marktonderzoeks- en reclamedoeleinden, waaruit met behulp van pseudoniemen gebruikersprofielen worden aangemaakt. Deze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om advertenties te plaatsen binnen en buiten de platformen die vermoedelijk overeenkomen met uw interesses. Meestal worden hiervoor cookies gebruikt. Voor gedetailleerde informatie over de verwerking en het gebruik van gegevens door de betreffende social media-operator, evenals een contactoptie en uw rechten en instellingsmogelijkheden voor de bescherming van uw privacy, verwijzen wij u naar de hieronder gelinkte informatie over gegevensbescherming van de aanbieder. Mocht u toch hulp nodig hebben, neem dan contact met ons op.

Facebook by Meta is een aanbod van Meta Platforms Ireland Ltd., Block J, Serpentine Avenue, Dublin 4, Ierland ("Meta Platforms Ireland") De informatie die automatisch door Meta Platforms Ireland wordt verzameld over uw gebruik van onze online aanwezigheid op Facebook (by Meta) wordt meestal overgebracht naar een server van Meta Platforms, Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, Californië 94025, VS en daar opgeslagen. De gegevensverwerking in het kader van een bezoek aan een Facebook (by Meta)-fanpagina is gebaseerd op een overeenkomst tussen medeverantwoordelijke partijen conform art. 26 AVG. Meer informatie (informatie over Insights-gegevens) vindt u hier.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in de volgende landen waarvoor de Europese Commissie bij beschikking een passend niveau van gegevensbescherming heeft vastgesteld: VS, Canada, Japan, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland, Verenigd Koninkrijk, Argentinië

Er is een beslissing van de Europese Commissie over een adequaat niveau van gegevensbescherming voor de VS als basis voor een derde landoverdracht, op voorwaarde dat de betreffende dienstverlener gecertificeerd is. Certificering is beschikbaar.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in deze landen: Australië, Hongkong, India, Indonesië, Maleisië, Singapore, Thailand, Taiwan, Brazilië, Mexico.
De Europese Commissie heeft voor deze landen geen adequaatheid vastgesteld. Onze samenwerking met u is gebaseerd op deze garanties:  standaardclausules inzake gegevensbescherming van de Europese Commissie.

Twitter is een dienst van Twitter International Company, One Cumberland Place, Fenian Street, Dublin 2, D02 AX07, Ierland ("Twitter"). De door Twitter automatisch verzamelde informatie over uw gebruik van onze online aanwezigheid op Twitter wordt over het algemeen verzonden naar en opgeslagen op een server bij Twitter, Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in landen buiten de EU en de EER waarvoor de Europese Commissie bij beschikking een passend niveau van gegevensbescherming heeft vastgesteld.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in landen buiten de EU en de EER. De Europese Commissie heeft voor deze landen geen adequaatheid vastgesteld. Onze samenwerking is gebaseerd op de standaardclausules inzake gegevensbescherming van de Europese Commissie.

Instagram (by Meta) is een aanbod van Meta Platforms Ireland Ltd., Block J, Serpentine Avenue, Dublin 4, Ierland ("Meta Platforms Ireland") De informatie die automatisch door Meta Platforms Ireland wordt verzameld over uw gebruik van onze online aanwezigheid op Instagram wordt over het algemeen verzonden naar en opgeslagen op een server bij Meta Platforms , Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, Californië 94025, VS. De gegevensverwerking in het kader van een bezoek aan een Instagram (by Meta)-fanpagina is gebaseerd op een overeenkomst tussen gezamenlijk verantwoordelijke partijen in overeenstemming met artikel 26 DSGVO. Meer informatie (informatie over Insights-gegevens) vindt u hier.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in de volgende landen waarvoor de Europese Commissie bij beschikking een passend niveau van gegevensbescherming heeft vastgesteld: VS, Canada, Japan, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland, Verenigd Koninkrijk, Argentinië

Er is een beslissing van de Europese Commissie over een adequaat niveau van gegevensbescherming voor de VS als basis voor een derde landoverdracht, op voorwaarde dat de betreffende dienstverlener gecertificeerd is. Certificering is beschikbaar.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in deze landen: Australië, Hongkong, India, Indonesië, Maleisië, Singapore, Thailand, Taiwan, Brazilië, Mexico.
De Europese Commissie heeft voor deze landen geen adequaatheid vastgesteld. Onze samenwerking met u is gebaseerd op deze garanties:  standaardclausules inzake gegevensbescherming van de Europese Commissie.

YouTube is een aanbod van Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland ("Google"). De door Google automatisch verzamelde informatie over uw gebruik van onze online aanwezigheid op YouTube wordt over het algemeen overgebracht naar een server van Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA en daar opgeslagen.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in landen buiten de EU en de EER waarvoor de Europese Commissie bij beschikking een passend niveau van gegevensbescherming heeft vastgesteld.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in landen buiten de EU en de EER. De Europese Commissie heeft voor deze landen geen adequaatheid vastgesteld. Onze samenwerking is gebaseerd op de standaardclausules inzake gegevensbescherming van de Europese Commissie.

Pinterest is een aanbod van Pinterest Europe Ltd, Palmerston House, 2nd Floor, Fenian Street, Dublin 2, Ierland ("Pinterest"). De informatie die automatisch door Pinterest wordt verzameld over uw gebruik van onze online aanwezigheid op Pinterest wordt over het algemeen overgebracht naar en opgeslagen op een server van Pinterest, Inc., 505 Brannan St., San Francisco, CA 94107, USA.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in landen buiten de EU en de EER waarvoor de Europese Commissie bij beschikking een passend niveau van gegevensbescherming heeft vastgesteld.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in landen buiten de EU en de EER. De Europese Commissie heeft voor deze landen geen adequaatheid vastgesteld. Onze samenwerking is gebaseerd op de standaardclausules inzake gegevensbescherming van de Europese Commissie.

LinkedIn is een aanbod van LinkedIn Ireland Unlimited Company, Wilton Place, Dublin 2, Ierland ("LinkedIn"). De informatie die LinkedIn automatisch verzamelt over uw gebruik van onze online aanwezigheid op LinkedIn wordt doorgaans naar een server van LinkedIn Corporation, 1000 W, gestuurd. Maude Avenue, Sunnyvale, CA 94085, USA en daar opgeslagen.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in de volgende landen waarvoor de Europese Commissie bij beschikking een passend niveau van gegevensbescherming heeft vastgesteld: Verenigde Staten.

Er is een beslissing van de Europese Commissie over een adequaat niveau van gegevensbescherming voor de VS als basis voor een derde landoverdracht, op voorwaarde dat de betreffende dienstverlener gecertificeerd is. Tot certificering door onze dienstverleners blijft de gegevensoverdracht op deze basis: standaardgegevensbeschermingsclausules van de Europese Commissie.

Xing is een aanbod van New Work SE, Am Strandkai 1, 20457, Hamburg, Duitsland.

9. Contactmogelijkheden en uw rechten

9.1 Uw rechten

Als betrokkene heeft u de volgende rechten:

  • overeenkomstig artikel 15 AVG het recht om informatie te vragen over uw persoonsgegevens die door ons worden verwerkt binnen de daarin bepaalde omvang
  • overeenkomstig artikel 16 AVG het recht onverwijld rectificatie of vervollediging van uw betreffende onjuiste persoonsgegevens die bij ons zijn opgeslagen te vragen
  • overeenkomstig artikel 17 AGV het recht om de wissing van uw persoonsgegevens die bij ons zijn opgeslagen te verzoeken tenzij de verdere verwerking niet vereist is om
    • de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van informatie uit te oefenen;
    • een wettelijke verplichting na te komen
    • redenen van algemeen belang
    • rechtsvorderingen in te stellen, uit te oefenen of te verdedigen
  • overeenkomstig artikel 18 AGV het recht om de beperking van de verwerking van uw persoonsgegevens te verzoeken indien
    • de juistheid van de persoonsgegevens door u wordt betwist
    • de verwerking onrechtmatig is en u zich tegen het wissen ervan verzet
    • wij de persoonsgegevens niet meer nodig hebben, maar u deze nodig heeft voor de instelling, uitoefening of onderbouwing van een rechtsvordering
    • u overeenkomstig artikel 21 AGV beywaar heeft gemaakt tegen de verwerking
  • overeenkomstig artikel 20 AGV het recht uw persoonsgegevens, die u aan ons heeft verstrekt, in een gestructureerde, gangbare en machineleesbare vorm te verkrijgen of te verzoeken om die gegevens aan een andere verwerkingsverantwoordelijke over te dragen
  • overeenkomstig artikel 77 het recht om klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit. In de regel kunt u contact opnemen met de toezichthoudende autoriteit binnen uw gewoonlijke woon- of werkplaats of op het hoofdkantoor van ons bedrijf.

Recht van bezwaar
Voor zover wij ten behoeve van het waarborgen van een, in het kader van een belangenafweging doorslaggevend, gerechtvaardigd belang persoonsgegevens zoals hierboven toegelicht verwerken, kunt u tegen deze verwerking voor de toekomst bezwaar aantekenen. Als de verwerking plaatsvindt ten behoeve van direct marketing, kunt u dit recht op elk moment zoals hierboven beschreven uitoefenen. Als de verwerking ten behoeve van andere doeleinden plaatsvindt, kunt u een recht van bezwaar alleen uitoefenen als er sprake is van redenen die voortkomen uit uw specifieke situatie.

Na het uitoefenen van uw recht op bezwaar zullen wij uw persoonsgegevens niet langer voor deze doeleinden verwerken, tenzij wij dwingende gerechtvaardigde redenen kunnen aanvoeren die het belang van uw belangen, rechten en vrijheden zwaarder wegen of als de verwerking plaatsvindt ten behoeve van het instellen, uitoefenen of onderbouwen van een rechtsvordering.

Dit geldt niet als de verwerking plaatsvindt met direct marketing als doel. Dan worden uw persoonsgegevens niet verder met dit doel verwerkt.

9.2 Contact

Bij vragen over het verzamelen, verwerken of gebruiken van uw persoonsgegevens, ingeval van inzage, rectificatie, beperking of wissing van gegevens en ook bij het intrekken van gegeven toestemmingen of bij bezwaar tegen een bepaald gebruik van gegevens kunt u zich wenden tot onze bedrijfsfunctionaris voor gegevensbescherming.

Functionaris voor gegevensbescherming

Jakob-Maul-Str. 17
64732 Bad König

Duitsland


datenschutz@maul.de

Datenschutzerklärung erstellt mit dem Trusted Shops Rechtstexter